אוגרים הינם חיות ממשפחת המכרסמים, בטבע ישנם כ25 מינים שונים של אוגרים אך רק 5 מינים מתוכם מבוייתים, חשוב לציין שהאוגרים השונים אינם "גזעים" אלא מינים שונים ועל כן אי אפשר להרביע בין המינים שונים (למעט יוצא מן הכלל שנעסוק בו בהמשך).
המינים המבוייתים הינם:
אוגר סורי (Syrian hamster)
תמונה: ענת קציר-אליאל
אוגר גמדי חורפי לבן (winter white dwarf hamster)
תמונה: ענת קציר-אליאל
אוגר גמדי קמפבל/קמפבלה רוסי (dwarf Campbell's Russian hamster)
תמונה: גוגל
אוגר רובורובסקי (Roborovski/Robo hamster)
תמונה: גוגל
אוגר סיני (Chinese hamster)
תמונה: גוגל
**אוגר הייבריד גמדי- הכלאה של חורפי לבן וקמפבל (hybrid dwarf hamster)
תמונה: ענת קציר-אליאל
אוגרים בישראל:
מיני האוגרים הנפוצים בישראל הינם: אוגר סורי ואוגר גמדי קמפבל/חורפי לבן/הייבריד גמדי (הידועים בשם אוגר "סיבירי")
כפי שצויין לעיל אוגרים ממינים שונים אינם יכולים להתרבות בינהם אך נמצא כי אוגרים ממין חורפי לבן וקמפבל יכולים להתרבות בינהם מכיוון הקרבה הגנטית בין המינים וכיום ברוב העולם וגם בישראל האוגרים הגמדיים הנפוצים הינם **הייברידים, אוגרים טהורים מהמינים חורפי לבן וקמפבל אינם נפוצים כיום בשבי וכאלו שישנם נמצאים אך ורק אצל מרביעים מוסמכים ומגדלים מקצועיים. הדרך היחידה לדעת שאוגר הינו ממין טהור היא להגיע לשורשיו ולוודא שהדור הראשון של השושלת הוא של אוגרים שנלכדו מהטבע, על כן קשה מאוד לאמת כאשר מדובר באוגר ממין טהור ופחות ופחות רואים אוגרים טהורים מהמינים האלו בשבי.
בגלל שהינם **הייברידים (הכלאה בין שני מינים שונים) ישנם מקרים של מוטציות גנטיות כגון נטיה לסכרת מסוג 1 שהינה מולדת או סכרת מסוג 2 שנגרמת מהשמנת יתר ועל כן יש להקפיד על התזונה של אוגרים אלו על מנת למנוע מצב של השמנה (במקרה של סכרת סוג 1 לרוב האוגר לא ישרוד יותר מכ-6 חודשים) בנוסף לזה תוכלת החיים שלהם נמוכה בהשוואה למינים הטהורים ובממוצע חיים כשנה וחצי עד שנתיים